Operator de date cu caracter personal – Notificare ANSPDCP Nr. 48

CNAS precizeaza ca in proiectul de buget al institutiei propus pentru anul viitor a fost prevazuta o majorare cu 50% a fondurilor alocate medicinei de familie, de la 454 milioane RON (in anul 2006) la 681 milioane RON (in anul 2007). In acest moment, proiectul de buget se afla la Parlament, in procedura de aprobare.

Propunerea noastra ar permite cresterea substantiala a valorii punctului in asistenta medicala primara, coeficient pe baza caruia se calculeaza plata medicilor de familie.

In raport cu aceasta propunere, dar si cu faptul ca bugetul CNAS pe anul viitor n-a fost inca aprobat de forul legislativ, consideram nejustificata instigarea medicilor de familie, de catre conducerea Colegiului Medicilor din Romania, la refuzul semnarii contractelor pe anul viitor cu casele teritoriale de asigurari de sanatate. Un asemenea gest ar afecta in primul rand pacientii, care ar ramane fara servicii medicale. Afirmatiile conform carora punctul de serviciu per capita nu va creste sunt o dezinformare grava a opiniei publice, iar indemnul adresat medicilor de familie reprezinta o depasire a atributiilor Colegiului Medicilor, stabilite prin lege, institutie care-si aroga astfel prerogative sindicale.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2007, care cuprinde si anexa referitoare la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS), poate fi consultat public pe site-ul de Internet al Camerei Deputatilor, inclusiv de catre conducerea Colegiului Medicilor din Romania, la adresawww.cdep.ro, link-ul direct catre proiectul legislativ fiind http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=7773.