Operator de date cu caracter personal – Notificare ANSPDCP Nr. 48

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate impreuna cu Ministerul Sanatatii Publice vor derula, incepand cu 1 iulie 2007, Programul national privind evaluarea starii de sanatate a populatiei. Programul se adreseaza atat asiguratilor, cat si persoanelor neasigurate, iar continutul examinarilor medicale se refera la efectuarea anamnezei, efectuarea unui examen clinic cu consemnarea detaliata in fisa pacientului a modificarilor patologice, depistarea afectiunilor cardiovasculare, cerebrovasculare, precum si a oricaror alte afectiuni cu impact major asupra starii de sanatate a populatiei.

Programul se va derula prin medici de familie si furnizorii de servicii medicale paraclinice care incheie in acest scop un contract cu casele de asigurari de sanatate. Persoanele asigurate se adreseaza medicului de familie pe lista caruia sunt inscrise, iar persoanele neasigurate se vor prezenta la medicul de familie pentru care au optat in scopul realizarii acestei evaluari. Pacientii se vor adresa medicului conform programarilor facute de acesta si vor prezenta taloanele securizate pe care le vor primi in prealabil prin posta la domiciliu (vezi foto).



Programul se va desfasura in cinci etape a cate trei luni, incepand cu luna iulie 2007, programarile pentru examinare dintr-un trimestru adresandu-se persoanelor a caror data de nastere este cuprinsa in trimestrul respectiv. In etapa a V-a, medici vor programa pentru examinare persoanele care din motive intemeiate nu au fost programate si evaluate in etapele anterioare.

La nivelul fiecarui judet si al Municipiului Bucuresti se constituie o unitate judeteana de implementare a programului care cuprinde un reprezentant al autoritatii de sanatate publica, un reprezentant al casei de asigurari, cinci reprezentanti ai medicilor de familie din judet, respectiv din municipiul Bucuresti, si personalul tehnic, asigurat de autoritatea de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti. Aceasta structura are rol in evaluarea si monitorizarea la nivel local a programului.