Potrivit Ordinului CNAS nr. 513/2022, cardurile naționale de asigurări de sănătate nu se mai distribuie prin intermediul Poștei Române, ci se ridică de la sediul caselor de asigurări de sănătate în contul cărora acestea au fost tipărite.

     Pe aceasta cale, vă informăm că pot fi ridicate, de la sediul C.A.S. VRANCEA, cardurile duplicat pentru care au fost depuse solicitări în luna martie 2022.

    Începând cu 15.09.2022 suma pe care asigurații o achită pentru eliberarea cardurilor naționale duplicat este de 12,97 lei și reprezintă contravaloarea cheltuielilor de producere a acestora.

   Până la primirea cardului duplicat, asiguratii vor putea beneficia de servicii medicale în baza adeverinței de înlocuire a cardului național de sănătate care are o valabilitate de 60 de zile. 

    În situația în care, în perioada de valabilitate a adeverinței de înlocuire a cardului național de asigurări  sociale de sănătate, asiguratul nu a intrat în posesia cardului național duplicat, obligația acestuia este să se adreseze și să solicite C.A.S. Vrancea eliberarea unei noi adeverințe de înlocuire a cardului național.

CONDUCEREA

C.A.S. VRANCEA