NOUL MODEL UNIC AL CERTIFICATULUI DE CONCEDIU MEDICAL

INSTRUCŢIUNI PRIVIND UTILIZAREA ŞI MODUL DE COMPLETARE

 

Conform prevederilor Ordinului MS/CNAS nr.1092/745/2020 publicat în MO nr.583/02.07.2020 a fost aprobat NOUL MODEL UNIC AL CERTIFICATULUI DE CONCEDIU MEDICAL ŞI INSTRUCŢIUNILE PRIVIND UTILIZAREA ŞI MODUL DE COMPLETARE A CERTIFICATELOR.

Noile formulare se vor elibera fără aplicarea ștampilei unității sanitare emitente, iar rubricile corespunzătoare avizelor Casei Teritoriale de Pensii și Direcției de Sănătate Publică nu mai cuprind ștampila unității, suplimentar apărând numele și prenumele persoanei care avizează și semnatura.

Totodată, va facem cunoscut faptul că în noul formular nu mai este prevăzută rubrica corespunzătoare luării în evidență de către medicul de familie.

Un alt element de noutate în noul formular este reprezentat de faptul că se va înscrie codul numeric personal al copilului pentru care se acordă concediul medical, în situația în care certificatul de concediu medical se acordă pentru îngrijirea copilului bolnav.

Formularele de certificate de concediu medical în vechiul format aprobat prin Ordinul MS/CNAS nr.233/125/2006 se utilizează până la epuizarea stocului existent, dar nu mai târziu de 30.09.2020.

 

Fișiere atașate

ordin_1092_745_2020.pdf