Cu privire la obţinerea unui card naţional de sănătate duplicat  (necesar in cazul pierderii, furtului sau deteriorării cardului naţional de asigurări de sanatate emis, precum şi in cazul schimbării datelor personale) 

 
 

Ca urmare a încheierii unei noi conventii între C.N.A.S.,  C.N. Imprimeria Nationala SA şi C.N. Posta Româna SA în vederea producerii şi distribuirii cardului duplicat pentru asiguraţii din cadrul sistemului de asigurări de sănătate, incepand cu data de 29 mai 2024 costul total al producerii si distribuirii cardului duplicat este de 19.64 lei (inclusiv TVA).
 
Cardurile duplicat emise pentru cererile depuse incepând cu această data vor fi livrate prin Poşta Română la adresa solicitanţilor

 

Cardurile emise pentru cererile depuse anterior acestei date vor fi livrate la sediul C.A.S. Tulcea de unde vor putea fi ridicate de catre solicitanţi.

 

Pentru evitarea aglomeratiei si a deplasarilor inutile, solicitantii pot obtine informatii despre situatia cardului duplicat la telefon 0752061246,  prin email ( card.national@castl.ro )  sau de pe site-ul institutiei din meniul Informatii pentru asigurati - Cardul national de asigurari de sanatate  - Verificari card (pe baza CNP-ului) 

 

Până la primirea cardului duplicat, dovada de asigurat se face cu adeverinţa eliberată de Casa de Asigurari de Sanatate la inregistrarea cererii pentru card duplicat.