Către,

Furnizorii de service medicale în asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialitățile paraclinice

 

Prin prezenta vă informăm că în Monitorul Oficial nr. 563/17.06.2024 a fost publicată Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 66 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul sănătății, prin care a fost modificat art. IX alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 44/2022 privind stabilirea unor măsuri în cadrul sistemului de sănătate, precum și pentru interpretarea modificarea și completarea unor acte normative, după cum urmează:

''Art. IX - (1) Pentru investigațiile paraclinice efectuate în regim ambulatoriu, potrivit ghidurilor de practică medicală, aprobate prin ordin al ministrului sănătății, necesare monitorizării pacienților diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, afecțiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, boală cronică renală, sumele contractate cu casele de asigurări de sănătate se suplimentează după încheierea lunii în care au fost acordate investigațiile paraclinice, prin acte adiționale."

 

Prin urmare, pentru investigațiile paraclinice efectuate în regim ambulatoriu, potrivit ghidurilor de practică medicală, aprobate prin ordin al ministrului sănătății, necesare monitorizării pacienților diagnosticati cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare, sumele contractate cu casele de asigurări de sănătate județene, respectiv a municipiului București, precum și Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești nu se mai suplimentează după încheierea lunii în care au fost acordate investigațiile paraclinice, prin acte adiționale.

 

Precizăm faptul că, începând cu data publicării în Monitorul Oficial al României a Ordonanței de urgență a Guvernului mai sus menționată, investigațiile paraclinice acordate în regim ambulatoriu potrivit ghidurilor de practică medicală, aprobate prin ordin al ministrului sănătății, necesare monitorizării pacienților diagnosticați cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare se efectuează cu încadrare în valoarea de contract a furnizorilor de servicii medicale paraclinice.

 

Cu stimă,

 

               Director general,                                                 Director Relaţii Contractuale

               Ec. VASILE EUGENIA                                             Jr. NUTA ROMEO