Catre 

                    Furnizorii de servicii medicale, medicamente, dispozitive medicale,

                    

Conform prevederilor art. 127, alin. (1) şi (6) din Acordul privind retragerea UK din UE, legislaţia UE privind libera circulaţie a cetăţenilor va continua să se aplice în relaţia cu UK pe parcursul perioadei de tranziţie (1 februarie - 31 decembrie 2020). Acest lucru presupune continuarea aplicării prevederilor Regulamentelor de coordonare a sistemelor de securitate socială (CE) nr. 883/2004 şi nr. 987/2009, precum şi a Directivelor nr. 2011/24/ privind aplicarea drepturilor pacienţilor în cadrul asistenţei medicale transfrontaliere şi nr. 2012/52/UE de stabilire a unor măsuri pentru facilitarea recunoașterii prescripțiilor medicale emise în alt stat, prin aplicarea directă a Acordului privind retragerea UK din UE, pentru asiguraţii britanici şi asiguraţi români aflaţi pe teritoriul României, respectiv pe teritoriul UK.

Referitor la documentului portabil S2 (sau formularul E112), vă comunicăm faptul că,  în conformitate cu prevederile art. 32, alin. (1), lit. (b) din Acordul privind retragerea UK din UE, persoanele asigurate în România sau în UK pot solicita tratament planificat la unul din furnizorii de servicii medicale de pe teritoriul UK, respectiv de pe teritoriul României, până la încheierea perioadei de tranziţie, 31.12.2020, chiar dacă tratamentul planificat va avea loc după încheierea perioadei de tranziţie.

Cu privire la valabilitatea CEASS-ului, vă comunicăm faptul că,  în conformitate cu prevederile art. 32, alin. (1), lit. (c) din Acordul privind retragerea UK din UE, persoanele asigurate în România sau în UK care se află la încheierea perioadei de tranziţie, 31.12.2020, pe teritoriul UK, respectiv pe teritoriul României, beneficiază de prestaţii de boală devenite necesare la unul din furnizorii de servicii medicale din sistemul de asigurări de sănătate, în baza CEASS-ului valabil, până la încheierea şederii lor.

            Pentru informatii suplimentare  ne puteti contacta la 0240512449, int. 204 sau accesati site-ul CAS Tulcea.

 

 

Preşedinte Director General

ec. Vasile Eugenia

 

 

vezi continutul acordului  (pe site-ul CNAS)