Către

               Furnizorii de servicii medicale şi medicamente

 

Vă informăm că în Monitorul Oficial al României nr.652/26.07.2018 a fost publicat Ordinul CNAS/MS nr.942/1175/2018 de modificare a art. II din Ordinul sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 909/1163/2018 pentru modificarea Ordinului ministerului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 674/252/2012 privind aprobarea formularului de prescripţie medicală electronică pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu şi a Normelor metodologice privind utilizarea şi modul de completare a formularului de prescripţie medicală electronică pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 634 din 20 iulie 2018, conform căruia:

Prescripţiile medicale electronice emise de furnizorii de servicii medicale până la data implementării în platforma informatică din asigurările de sănătate (PIAS) a formularului de prescripţie medicala electronica componenta prescriere, prevăzut la art. I a Ordinului nr. 909/1163/2018, se pot elibera de către farmacii până la data expirării termenului de valabilitate al prescripţiei medicale stabilit potrivit prevederilor legale în vigoare la data prescrierii medicamentului.

Termenul de implementare in PIAS este de maximum 3 zile lucrătoare de la data publicării Ordinului nr. 909/1163/2018 în Monitorul Oficial al României.

 

                   Preşedinte Director – General                                                         

                                             ec. Vasile Eugenia                                                        Director Relaţii Contractuale

                                                                                                                                                     j. Nuţă Romeo