Comunicat CNAS

CNAS SOLICITĂ FURNIZORILOR DE SERVICII MEDICALE
              SĂ AFIŞEZE INFORMAŢIILE PRIVIND PACHETELE DE SERVICII MEDICALE ŞI TARIFELE DECONTATE

 

CNAS solicită furnizorilor de servicii medicale aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate să afișeze în incintele în care îşi desfăşoară activitatea, la loc vizibil, pe suport de hârtie sau prin sisteme de afişaj digital, informaţiile privind pachetele de servicii medicale şi tarifele corespunzătoare serviciilor contractate.
Afişarea acestor informaţii, în formatul stabilit de CNAS, constituie o obligaţie a furnizorilor de servicii medicale, prevăzută în Contractul-cadru pentru anii 2016 – 2017 (HG 161/2016, cu modificările şi completările ulterioare), a cărei neîndeplinire poate fi sancţionată de casele de asigurări de sănătate.
Pentru îndeplinirea obligaţiei respective, CNAS a transmis către casele de asigurări de sănătate machetele pentru afișarea informaţiilor menţionate anterior, urmând ca acestea să fie puse la dispoziţia furnizorilor de servicii medicale în termen de trei zile lucrătoare.
„Afişarea acestor informaţii are ca scop creşterea gradului de informare a pacienţilor referitor la serviciile medicale şi tarifele decontate decontate fiecărui furnizor în parte de sistemul de asigurări sociale de sănătate. Machetele pe care le vor afişa furnizorii includ şi un anunţ care înştiinţează că pentru serviciile decontate de casa de asigurări de sănătate nu se pot solicita, sub nicio formă, plăţi suplimentare de la asiguraţi” – a declarat Radu Gheorghe Ţibichi, preşedintele CNAS.

 

                                                                                                                                         Biroul de presă

 

Fișiere atașate

Anuntul de afisat inaintea tabelelor cu servicii.pdf CAS_afisare pachet de servicii_Paraclinic.pdf