În vederea recuperării sumelor reprezentând indemnizații aferente certificatelor de concediu medical plătite asiguraţilor salariaţi, conform prevederilor art. 38 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările și completările ulterioare, angajatorii trebuie să depună la CAS Neamț următoarele documente justificative :

Dosarele de recuperare a sumelor reprezentând indemnizații aferente certificatelor de concediu medical vor fi numerotate pe fiecare pagină și pe copertă vor avea înscrise numărul de telefon și adresa de e-mail la care pot fi contactați reprezentanții angajatorului.

           Conform prevederilor art.40 alin.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările și completările ulterioare, angajatorii vor depune cererile de restituire însoțite de documentele justificative în termen de 90 de zile de la data de la care persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (2), art. 32 alin. (1), precum şi plătitorii prevăzuţi la art. 36 alin. (3) lit. a) şi b) din O.U.G. nr.158/2005, cu modificările și completările ulterioare, erau în drept să le solicite.

Solicitările de restituire depuse de către unitățile angajatoare de pe raza județului Neamț sunt soluționate cu respectarea ordinii cronologice în care au fost depuse la sediul CAS Neamț, în limita fondurilor aprobate cu această destinație.