Medicii curanți (medici de familie sau medici specialiști) eliberează formularul de concediu medical pentru carantină după ce au solicitat și au intrat în posesia certificatului eliberat de către DSP Neamț.

Formularul poate fi eliberat la o dată ulterioară, numai pentru luna în curs sau luna anterioară, utilizând codul de indemnizație 07 și codul de diagnostic 994.

În cazul certificatelor medicale acordate pentru carantină nu se aplică restricția prevăzută la art. 20 alin. (1) din Anexa la Ordinul MS/ CNAS nr. 15/ 1311/ 2018, potrivit căruia medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă cu durata de cel mult 10 zile calendaristice, pentru un episod de boală, în una sau mai multe etape, întrucât carantina semnifică o suspiciune a unei personae de a fi contaminată cu o boală transmisibilă și nu un diagnostic confirmat medical al acesteia (episod de boală).

ÎN CAZUL COMPLETĂRII CODULUI 07 - CARANTINĂ - MEDICUL CURANT CARE ELIBEREAZĂ CERTIFICATUL DE CONCEDIU MEDICAL VA ÎNSCRIE ÎN RUBRICA "OBSERVAŢII" DE PE VERSO-UL FORMULARULUI NUMĂRUL CERTIFICATULUI ELIBERAT DE CĂTRE DSP NEAMȚ ŞI DURATA PERIOADEI DE CARANTINĂ.

 

 

PREVEDERI LEGALE PRIVIND ACORDAREA CONCEDIULUI MEDICAL ȘI A INDEMNIZAȚIEI PENTRU CARANTINĂ

 

 

 

Fișiere atașate

4666_reglementari_formular_concediu_medical_carantina.pdf