Prin Ordinul președintelui CNAS nr. 363/ 2022 a fost completată Anexa nr. 1 la Ordinul președintelui CNAS nr. 141/ 2017 privind aprobarea formularelor specifice pentru verificarea respectării criteriilor de eligibilitate aferente protocoalelor terapeutice pentru medicamentele notate cu (**)1 , (**)1Ω şi (**)1β în Lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 720/2008, cu modificările şi completările ulterioare, şi a metodologiei de transmitere a acestora în platforma informatică din asigurările de sănătate.

 

     Pe site-ul CNAS în secțiunea ”informații pentru furnizori – formulare și machete” a fost publicat formularul specific M09AX10, în fișierul cu denumirea ”formulare specifice Ordin 363/ 2022. Acest formular a fost introdus pentru medicamentul cu DCI RISDIPLAMUM- atrofie musculară spinală (nr. crt. 198).

     

     Totodată vă informăm că a fost introdusă în PIAS schema terapeutică aferentă formularului nou, aprobat prin Ordinul Președintelui CNAS nr. 363/ 2022.

 

     În vederea prescrierii acestui medicament, aveți obligația de a vă actualiza nomenclatoarele din SIUI.