Având în vedere completările aduse Ordinului MS nr. 1829/ 2020 (prin care este prevăzută obligativitatea furnizorilor de servicii medicale care realizează testarea prin utilizarea testelor antigenice rapide, de a introduce rezultatul testelor în aplicația Corona-forms), ale OUG nr. 137/ 2021 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii și ale  Ordinului comun MS/ CNAS nr. 58/ 04/ 2022 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 68/101/2021 pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii, privind plata furnizorilor de servicii medicale aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, care desfăşoară activitatea de vaccinare (în care sunt cuprinse modificări și completări referitoare la activitatea de testare realizată de către medicii de familie cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2), facem următoarele precizări:
- STS va pune la dispoziția medicilor de familie datele necesare autentificării în aplicația Corona –forms, în vederea raportării activității de testare;
- pentru realizarea decontării acestei activități de către CAS Neamț, STS va pune la dispoziție, lunar, datele privind activitatea desfășurată și raportată de medicii de familie în aplicația Corona-forms.
În acest sens, furnizorii de servicii medicale de medicină primară care au încheiat un contract pentru activitatea de testare cu CAS Neamț vor fi marcați distinct, de către STS, în aplicația informatică Corona -forms.