În vederea evitării disfuncționalităților de prescriere, eliberare și decontare a medicamentului cu DCI BEVACIZUMABUM, aducem la cunoștința furnizorilor de servicii medicale aflați în relație contractuală cu CAS Neamț pentru derularea ”PNS 3 – Programul Național de Oncologie” următoarele informații:

     De la data de 1 iunie 2021, prin HG nr. 537/ 2021 a fost implementată Decizia de includere necondiționată în Listă a medicamentului AVASTIN 25 mg/ ml (DCI BEVACIZUMABUM), prin abrogarea poziției 124 aferente includerii condiționate a acestui medicament pentru indicația ”neoplasm ovarian epitelial, al trompelor uterine și neoplasmului peritoneal primar”).

     Având în vedere dispozițiile Ordinului MS/ CNAS nr. 735/ 976/ 2018, cu modificările și completările ulterioare, contractul cost volum încheiat între CNAS și ROCHE ROMANIA SRL pentru medicamentul AVASTIN 25 mg/ ml (DCI BEVACIZUMABUM) pentru indicația ”neoplasm ovarian epitelial, al trompelor uterine și neoplasmului peritoneal primar” va înceta de drept la data de 1 iunie 2021.

     Începând cu data de 1 iunie 2021, prescrierea, eliberarea și decontarea din bugetul FNUASS a medicamentelor cu DCI BEVACIZUMABUM, pentru pacienții aflați deja în tratament sau care urmează a fi incluși în tratament pentru indicația ”neoplasm ovarian epitelial, al trompelor uterine și neoplasmului peritoneal primar” se va realiza în cadrul PNS 3 - Programul Național de Oncologie – indicator ONCO_C_ACN.”

     Stocurile aferente medicamentului AVASTIN 25 mg/ ml (DCI BEVACIZUMABUM) rămase la data de 31. 05. 2021 pe ”PNS 3 – Programul național de Oncologie –medicamente Cost-Volum” vor fi transferate începând cu data de 1 iunie 2021 în cadrul ”PNS 3 – Programul Național de Oncologie”.