Prin intermediul aplicației CaPeSaRo, ANMCS a pus la dispoziție informațiile referitoare la nivelul calității serviciilor de sănătate prestate de către unitățile sanitare acreditate, precum și a celor înscrise în procesul de acreditare.

    Dovada pe care o unitate sanitară cu paturi trebuie să o prezinte pentru a atesta calitatea de “acreditat” este reprezentată de CERTIFICATUL DE ACREDITARE în termen de valabilitate, însoțit de SUPLIMENTUL DESCRIPTIV al acestuia (modelul certificatelor de acreditare este stabilit conform ordinelor Președintelui ANMCS nr. 322/ 2019 și 85/ 2016).
 
 Unitățile sanitare al căror certificat de acreditare își încetează valabilitatea în mai puțin de 9 luni de la data prezentării, trebuie să prezinte alăturat acestuia și dovada înscrierii pentru o nouă acreditare (cu respectarea dispozițiilor art. 215 din Legea nr. 95/ 2006).
 
 Dovada pe care o unitate sanitară cu paturi trebuie să o prezinte pentru a atesta calitatea de “înscris în procesul de acreditare” este reprezentată de ADEVERINȚA DE ÎNSCRIERE ÎN PROCESUL DE ACREDITARE” (modelul adeverinței este stabilit prin ordinul Președintelui ANMCS nr. 185/ 2020).
 
 Dovada pe care unitățile sanitare din ambulatoriu, obligate să se acrediteze conform dispozițiilor Legii nr. 185/ 2017, este reprezentată de ADEVERINȚA DE ÎNSCRIERE ÎN PROCESUL DE ACREDITARE (modelul adeverinței este stabilit prin ordinul Președintelui ANMCS nr. 53/ 2020).
 
 Pentru evitarea dificultăților în procesul de contractare, vă recomandăm verificarea din timp în aplicația CaPeSaRo a situației înscrierii sau acrediării fiecărei unități sanitare.