Prin apariția OUG nr. 57/ 2018 au fost identificate soluții pentru asigurarea continuităţii în finanţarea serviciilor medicale din asistenţa medicală primară realizate prin centrele de permanenţă, până la proxima rectificare bugetară şi pentru funcţionarea în condiţii optime a acestora, aprobându-se suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii pe anul 2018 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.

         Urmare apariției actului normativ menționat, bugetul CAS Neamț a fost suplimentat cu sumele necesare pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare și accesului pacienţilor la servicii de asistenţă medicală primară, indiferent de oră şi de zonă, în special în mediul rural prin intermediul centrelor de permanenţă, componentă de bază a sistemului sanitar românesc, care garantează dreptul constituţional al cetăţenilor la ocrotirea sănătăţii.

         În sensul celor prezentate, vă informăm că pe data de 30. 07. 2018 vor fi efectuate plățile aferente activității medicale desfășurate în cadrul centrelor de permanență aflate în relație contractuală cu CAS Neamț.