În atenția furnizorilor de servicii medicale, de medicamente și de dispozitive medicale :

 

                Urmare a sesizării transmise de Administrația Națională a Penitenciarelor referitoare la acordarea serviciilor medicale pentru persoanele private de libertate pe baza cardului național de asigurări sociale de sănătate , vă informăm:

            Potrivit prevederilor punctului 14 din Anexa 47 la Ordinul ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 196 / 139 / 2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2017 a Hotărârii Guvernului nr. 161 / 2016 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului –cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate  pentru anii 2016 – 2017 cu modificările și completările ulterioare, este reglementat:

            ”14. Prevederile privind acordarea serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale prin utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate de către furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale NU sunt aplicabile situațiilor în care asigurații execută o pedeapsă privativă de libertate sau se află în arest preventiv, precum și cei care se află în executarea măsurilor prevăzute la art. 109 și 110 din Legea nr. 286 / 2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare”.