Deoarece Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate este in continuare indisponibila, pentru asigurarea continuitatii in eliberarea prescriptiilor medicale de catre farmaciile aflate in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate, acestea vor elibera, in mod obligatoriu, medicamentele in modul offline.

           Transmitem farmaciilor ca pana la repornirea sistemului informatic, semnatura electronica extinsa a farmacistului nu poate fi utilizata, astfel incat la eliberarea medicamentelor, farmacistul va semna potrivit legii formularul de eliberare medicamente, apoi va inmana pacientului sau persoanei care ridica medicamentele componenta de eliberare pentru a semna de primire si-l va retine pentru arhiva proprie.

            In situatia in care se constata ca nu se respecta clauzele contractuale cu privire la eliberarea prescriptiilor medicale se vor aplica masurile legale ce se impun.

            Incepand cu data de astazi 12.03.2020 si pana la repunerea in functiune a PIAS va rugam sa ne trimiteti pe email-ul oficial@cjasmh.ro cazurile in care nu s-a reusit eliberarea retetelor si motivul neeliberarii acestora.