COMUNICAT, 

PRIVIND DISTRIBUIREA DE STI DE PROTECTIE

CATRE MEDICII DE FAMILIE

SI CATRE MEDICII DIN AMBULATORIU CLINIC

 

           Conform dispozitiilor Ordinului Comandantului Actiunii, Secretar de stat, sef al Departamantului pentru Situatii de Urgenta, nr. 745568 din 11.04.2020, privind repartizarea unui numar de 350.000 de masti de protectie FFP2, care sunt donate de S.C. DANTE INTERNATIONAL S.A. (EMAG) catre I.G.S.U. sa fie repartizate pentru institutiile si structurile ale caror personal vine in contact cu persoane care prezinta de a fi infectati cu virusul SARS-COV-2, CNAS va distribui masti de protectie, prin intermediul caselor judetene de asigurări de sănătate (CAS judetene), către medicii de familie si respectiv catre medicii din ambulatoriul clinic aflati in relatii contactuale de furnizare de servicii medicale.

           In judetul Buzau, numarul de masti de protectie alocat unor unitati sanitare de specialitate, conform repartizarii Ministerului Sanatatii, este urmatorul:

- un numar de 2364 buc. (FFP2) pentru medicii de familie (12 buc./medic de familie) si un numar de 1000 buc. (FFP2) pentru medicii din ambulator. Mediciilor din ambulatoriul clinic le vor fi distribuite un numar de 5 buc/medic din cadrul cabinetelor private care desfasoara in momentul de fata activitate in cabinet.

          Diferenta ramasa se repartizeaza proportional cu numarul de medici, ambulatoriilor din spitale.

          In viitorul apropiat urmeaza sa mai fie repartizate masti pentru ambulatoriul clinic, astfel incat sa se ajunga la un numar aproape de necesitatile momentului.
 

 

CONDUCEREA CAS BUZAU

 

Fișiere atașate

COMUNICAT distribuire masti - CAS BUZAU 2.pdf