Referitor la servicii medicale acordate cetatenilor refugiati din Ucraina 

 

IN ATENTIA FURNIZORILOR DE SERVICII MEDICALE / MEDICAMENTE / DISPOZITIVE MEDICALE   ce sunt in contract cu CJAS

 

 Incepand de azi, 17/03/2022,  pentru cetatenii ucrainieni refugiati ce au nevoie de servicii medicale, codul unic de inregistrare in SIUI  se va genera de catre furnizorul la care se adreseaza  respectivul cetatean. 

 

Furnizorul se va conecta la aplicatie  (vezi MANUALUL cu instructiuniutilizand token-ul ce este inregistrat la CJAS cu  

 USER = CUI furnizor_CAS-BR

Parola = Seria de licenta din aplicatia ce o foloseste pentru inregistrarea serviciilor medicale

 

Deci codul unic nu va mai fi generat de catre CJAS incepand de azi, 17 martie, iar furnizorul are urmatoarele obligatii (cf OUG 15/2022, actualizata):

    ART. 1

    (6) Furnizorii de servicii medicale, materiale sanitare, medicamente si dispozitive medicale aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate, inclusiv pentru programele nationale de sanatate curative, sunt obligati sa inregistreze in aplicatia informatica pusa la dispozitie de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate persoanele prevazute la alin. (4) si sa pastreze copii de pe documentele de identitate, daca acestea exista.

    (7) Furnizorii au obligatia sa intocmeasca evidente distincte pentru serviciile medicale, materialele sanitare, medicamentele sau dispozitivele medicale acordate persoanelor prevazute la alin. (4) si pentru care intocmesc facturi distincte; facturile insotite de documente justificative, in formatul solicitat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si de copii ale documentelor de identitate, daca acestea exista, sau copii ale documentelor medicale de la nivelul furnizorilor, pentru persoanele care nu detin documente de identitate, sunt raportate lunar caselor de asigurari de sanatate cu care sunt in relatie contractuala in vederea decontarii.

    (8) Asumarea serviciilor medicale, materialelor sanitare, medicamentelor, dispozitivelor medicale acordate de furnizori se face prin semnatura electronica extinsa/calificata potrivit legislatiei nationale/europene in vigoare privind serviciile de incredere,

 

Precizam ca in aplicatiile desktop ale furnizorilor, acesti cetateni vor fi inregistrati la CETATENI STRAINI cu codul generat conform manualului, iar sistemul va recunoaste codul si va valida serviciile medicale, fara a fi nevoie de o CATEGORIE DE ASIGURAT!!!