Prin prezenta, va aducem la cunostinta urmatoarele:

-In data de 11 mai 2021, a fost publicat in MO nr. 490,  Ordinul  privind modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 68/101/2021 pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 4 alin. (1) și (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăți;

-Conform Art. III. —“ (1) Contractele încheiate de medicii de familie cu casele de asigurări de sănătate, potrivit Ordinului ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 68/101/2021, cu modificările ulterioare, până la data intrării în vigoare a prezentului ordin, cu privire la informare, programarea la vaccinare, monitorizare și raportare a reacțiilor adverse, își încetează valabilitatea cu data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2021.

 (2) Activitatea desfășurată conform contractelor prevăzute la alin. (1) se decontează potrivit dispozițiilor art. III alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2021. Art. IV.

Data intrarii in vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2021 este data de 29 aprilie 2021.

Plata medicilor de familie aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate, pentru serviciile prevăzute la art. 3 alin. (4)—(51) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare, pentru activitatea realizată începând cu data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2021 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății, se face în baza unui contract distinct, de natură civilă, încheiat cu casa de asigurări de sănătate de către reprezentantul legal al unității sanitare sau al furnizorului de servicii medicale în asistența medicală primară.

Prin urmare, reprezentantii legali ai furnizorilor de servicii medicale in asistenta medicala primara care doresc sa incheie CONTRACT pentru activitățile prevăzute la art. 3 alin. (4)—(51) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare, trebuie  sa transmita o cerere CAS Giurgiu, asumata prin semnatura electronica extinsa, pana la data de 13 mai 2021 orele 10.

 

Model cerere contract vaccinare