In atentia tuturor furnizorilor de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale

 

          Casa de Asigurari de Sanatate Giurgiu anunta furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale ca, pana la data de 30 iunie 2024, pentru asigurarea continuitatii acordarii asistentei medicale pentru perioada iulie-decembrie 2024, contractele de furnizare de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale derulate in sem. I 2024 se vor prelungi prin acte aditionale, cu indeplinirea de catre furnizori a tuturor conditiilor privind relatia contractuala cu CAS Giurgiu (documente, conditii de eligibilitate etc).

 

         De asemenea, tot pana la data de 30 iunie 2024, CAS Giurgiu va incheia acte aditionale pentru acordarea de servicii medicale in aplicarea Planului national de prevenire si combatere a cancerului, aprobat prin Legea nr. 293/2022, pentru:

 

         Plata serviciilor medicale acordate persoanelor asigurate se va face din FNUASS

 

-asistenta medicala spitaliceasca

 

 

            Plata serviciilor medicale acordate persoanelor care nu pot face dovada calitatii de asigurat se va face utilizand sume de la Bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii, prin transferuri catre FNUASS.

 

          Conditiile acordarii asistentei medicale in baza actelor aditionale sunt cele prevazute in actele normative in vigoare pe perioada derularii acestora (Hotararea de Guvern nr 521/2023, cu modificarle si completarile ulterioare si Ordinul MS/CNAS nr. 1857/441/2023, cu modificarile si completarile ulterioare).