COMUNICAT

                                         -In atentia FURNIZORILOR DE SERVICII MEDICALE PARACLINICE-

 

  1. Pentru asigurarea accesului cat mai rapid al persoanelor asigurate la investigatii medicale paraclinice efectuate in regim ambulatoriu , potrivit ghidurilor de practica medicala , aprobate prin Ordin al ministrului sanatatii necesare monitorizarii pacientilor diagnosticati cu Covid-19 dupa externarea din spital sau dupa incetarea parioadei de izolare,precum si a pacientilor diagnosticati cu boli oncologice, diabet, afectiuni rare, boli cardiovasculare,boli cerebrovasculare , boli neurologice, si pentru care furnizorii de servicii medicale paraclinice intocmesc evidente distincte a fost REGLEMENTATA (prin HG nr.80/2022 publicata in 13 .01.2022) O PERIOADA DE MAXIM 5 ZILE LUCRATOARE DE LA DATA SOLICITARII PENTRU EFECTUAREA INVESTIGATIILOR PARACLINICE NECESARE PENTRU AFECTIUNILE MENTIONATE ANTERIOR.

 

Aceasta reglementare a fost determinata de actualul context epidemiologic, precum si de necesitatea asigurarii dreptului asiguratilor care au fost diagnosticati cu Covid -19 cat si a pacientilor cu boli cronice , la servicii medicale INTR-UN TERMEN CAT MAI SCURT.

 

Va reamintim asiguratii pot beneficia de aceste investigatii paraclinice precizate mai sus PANA LA FINALUL LUNII IN CARE INCETEAZA STAREA DE ALERTA DECLARATA POTRIVIT LEGII.

  1. Efectuarea investigatiilor paraclinice necesare pacientilor diagnosticati cu boli cronice in vederea monitorizarii se realizeaza de catre furnizorii de servicii medicale paraclinice in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data solicitarii acestora.
  2. Astfel serviciile medicale paraclinice programate in limita valorii de contract vor fi efectuate conform programarilor din valoarea de contract a furnizorului de servicii paraclinice, iar serviciile medicale paraclinice de monitorizare ( MONITOR  1-7) VOR FI EFECTUATE PESTE VALOAREA DE CONTRACT A FURNIZORULUI INDIFERENT DE DATA EFECTUARII ACESTORA ,in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data solicitarii acestora. Actele aditionale de suplimentare a valorii de contract cu suma realizata pentru servicii medicale paraclinice de monitorizare vor fi incheiate dupa finalizarea lunii in care au fost acordate.
  3. Prin exceptie, daca un furnizor de servicii medicale paraclinice nu a epuizat valoarea de contract prin efectuarea de servicii medicale paraclinice conform programarii, valoarea de contract va fi epuizata prin efectuarea si a serviciilor  medicale paraclinice de monitorizare,urmand ca restul serviciilor de monitorizare sa fie efectuate peste valoarea de contract conform solicitarilor in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data solicitarii acestora.
  4. Casa de asigurari de sanatate nu poate deconta servicii de monitorizare peste valoarea de contract decat in situatia in care furnizorul de servicii medicale paraclinice a finalizat valoarea de contract.

 

 

Conducerea CAS Dambovita