IN ATENTIA MEDICILOR DE FAMILIE

             

 

Ref. Prescriere medicamente/acordare servicii medicale pe perioada starii de urgenta

           

          In conformitate cu HG nr. 252 art. 5, (3), pct. 2, medicul de familie poate emite prescripție medicală, în continuare, pentru pacienţii cu boli cronice cu schemă terapeutică stabilă, în baza documentelor medicale care au fost emise pacientului și pentru medicamentele care până la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri erau prescrise de către medicii specialişti în conformitate cu limitările de prescriere prevăzute în Hotărarea Guvernului nr.720/2008, cu modificările și completările ulterioare, inclusiv pentru medicamentele ce fac obiectul contractelor cost-volum care se eliberează prin farmaciile cu circuit deschis.

          Astfel, pentru pacienţii cu boli cronice aflaţi în tratament cu medicamente notate cu (**) medicul de familie poate emite prescripție medicală, în continuare, pentru pacienţii cu boli cronice cu schemă terapeutică stabilă, în baza scrisorii medicale. In cazul in care pacientul nu detine scrisoare medicala puteti solicita CAS Suceava pe e-mail, la adresa serviciulmedical@cassv.ro, informatii privind tratamentul, cu precizarea datelor privind pacientul – nume, prenume, CNP. 

          Pentru pacienţii cu boli cronice aflaţi în tratament cu medicamente notate cu (**1) şi (**) 1 Omega, (**) 1 Beta medicul de familie poate emite prescripție medicală, în continuare, pentru pacienţii cu boli cronice cu schemă terapeutică stabilă, în baza scrisorii medicale și/sau confirmarea înregistrării formularului specific de prescriere. Aceste medicamente pot fi prescrise doar dupa confirmarea înregistrării formularului specific de prescriere. Pentru a prescrie aceste medicamente veti solicita CAS Suceava pe e-mail, la adresa serviciulmedical@cassv.ro, informatii privind valabilitatea formularului specific de prescriere si a tratamentului, cu precizarea datelor privind pacientul – nume, prenume, CNP. 

          NU PUTETI elibera retete pentru medicamentele/materialele sanitare utilizate in cadrul programelor naționale de sănătate publică și curative care se eliberează exclusiv prin farmaciile cu circuit închis ale unităților

sanitare cu paturi.

          Pe perioada stării de urgență, consultațiile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază, respectiv în pachetul minimal de servicii medicale, pot fi acordate și la distanţă, acestea putând fi realizate prin orice mijloace de comunicare, cu încadrarea în numărul maxim de 8 consultaţii/oră. Medicul de familie va consemna consultaţiile medicale la distanţă în registrul de consultaţii şi fişa pacientului, după caz, cu indicarea mijlocului de comunicare utilizat şi a intervalului orar în care acestea au fost efectuate, şi va emite toate documentele necesare pacientului ca urmare a actului medical. Documentele vor fi transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică.

Prescripţia medicală cu regim special utilizată pentru preparatele stupefiante şi psihotrope nu poate fi transmisă prin mijloace de comunicare electronică.