IN ATENTIA FURNIZORILOR DE SERVICII MEDICALE

                                                                                                                                   

        În urma numeroaselor solicitări ale asiguratilor vă comunicăm următoarele :

In conformitate cu prevederile art.1 alin.(3) din Ordinul CNAS nr.98/2015, după data de 01.05.2015, pentru dovedirea calităţii de asigurat, se utilizează:

a) cardul naţional;

   b) adeverinţa de asigurat cu o valabilitate de 3 luni, eliberată la solicitarea asiguratului de către CAS Suceava pentru persoanele, care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă, primirea cardului naţional;

   c) pentru persoanele pentru care nu a fost emis cardul naţional, până la data la care asiguratul intră în posesia acestuia, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data emiterii, dovada de asigurat se face cu documentele prevăzute la art. 212 alin. (1) din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, art.12 din Ordinul CNAS nr.581/08.09.2014 si sunt publicate pe site-ul CAS Suceava;

   d) adeverinţă de înlocuire a cardului naţional eliberata de CAS Suceava pentru situaţiile în care se solicită emiterea cardului duplicat (pt. persoanele care au pierdut cardul, li s-a furat cardul sau li s-au modificat datele personale).

 

         Pentru persoanele asigurate care se prezinta la furnizorul de servicii medicale cu cardul national de asigurat nu este necesara adeverinta de asigurat.