Având în vedere reglementarile Ordinului comun MS/ CNAS nr. 1929/ 848/ 2021 de modificare a Ordinului comun MS/ CNAS nr. 68/ 101/ 2021 pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 4 alin. (1)  şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 3/2021  privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii, facem următoarele precizări:

 

1Pentru furnizorii din asistența medicală primară aflați în relație contractuală cu CAS Sibiu pentru realizarea activităților privind consultația/ administrarea vaccinului împotriva COVID-19 potrivit schemei complete de vaccinare în cabinetul propriu/ raportarea și monitorizarea reacțiilor adverse postvaccinare, contractele se prelungesc prin încheierea de acte adiționale cu valabilitate până la data de 31 decembrie 2021.

Actele adiționale se încheie până la data de 30 septembrie 2021 prin semnare de către ambele părți.

 

2CAS Sibiu poate încheia contracte pentru activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 și cu furnizorii din asistența medicală primară cu care nu au fost încheiate până în prezent contracte pentru această activitate.

 

3. Durata contractelor se poate prelungi pe toată durata derulării procesului de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată prin HG nr. 1031/2020, cu modificările și completările ulterioare, prin încheierea unui act adițional semnat de ambele părți, cu respectarea dispozițiilor art. II din OG nr. 7/ 2021.

 

4. De la data încheierii contractelor/ actelor adiționale în temeiul Ordinului MS/ CNAS nr. 1929/ 848/ 2021, activitatea de vaccinare se poate realiza de către medicii de familie atât în cadrul cabinetele medicale din asistența medicală primară cât și la domiciliul persoanelor.

 

5. Se decontează activitatea de vaccinare realizată de către medicii de familie cu liste proprii, inclusiv de către medicii de familie nou-veniți într-o localitate, precum și de către medicii fără liste proprii angajați în cadrul cabinetelor medicale individuale.

 

6. Activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 se poate desfășura și în cadrul furnizorilor din asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialitățile clinice,  inclusiv ambulatoriul integrat al spitalelor, organizați conform prevederilor legale în vigoare, aflați în relație contractuală cu CAS Sibiu.

     În acest sens, CAS Sibiu va încheia contracte distincte cu reprezentantul legal al furnizorului de servicii medicale, conform modelului prevăzut în Anexa nr. 2 la Ordinul comun MS/ CNAS nr. 1929/848/ 2021.