Informare privind activitatea de testare de catre medicii de familie, respectiv activitatea de evaluare si tratare a pacientilor confirmati cu COVID-19 de catre unitatile sanitare cu paturi (SPITALE)

 

- pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-farinqiana, CAS Gorj a incheiat contracte/acte aditionale cu 91 de medici de familie.

     Activitatea de testare este gratuita si se realizeaza in cadrul cabinetelor medicale din asistenta medicala primara sau in cadrul cabinetelor medicale din centrele de permanenta, enumerate mai sus.

     Persoanele eligibile pentru testare sunt persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2 care se incadreaza in metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu nouI coronavirus(COVID-19), elaborata de Institutul National de Sanatate Publica.

 

- pentru activitatea de evaluare si tratare a pacientilor confirmati cu COVID-19, CAS Gorj a incheiat contracte/acte aditionale cu 5(cinci) unitati sanitare cu paturi(SPITALE PUBLICE).

     Beneficiarii serviciilor medicale acordate in centreie de evaluare sunt toate persoanele aflate pe teritoriul Romaniei, fara a fi necesara prezentarea unui bilet de trimitere, ci in baza confirmarii infectiei printr-un test antigen rapid sau test NAAT/PCR identificat in platforma Corona Forms la momentul prezentarii in centreie de evaluare.

 

Cu deosebita consideratie,

Director General,

Amalia Fagas