Pentru aplicarea unitară a prevederilor legale în domeniu, vă precizăm că certificatele de concediu medical pentru carantină se eliberează de medicul de familie, în baza deciziilor de confirmare a carantinei eliberate de direcțiile de sănătate publică pentru asigurații care:

Certificatele de concediu medical pentru carantină se completează cu cod de indemnizație 07, cod diagnostic 994, indiferent de locul în care a fost instituită măsura carantinei.

          Certificatele de concediu medical pentru izolare se eliberează pentru persoanele infectate cu cu virusul SARS – COV2, pentru care s-a instituit măsura izolării astfel:

Medicul curant din unitatea sanitară sau locația alternativă atașată acesteia, poate elibera certificat de concediu medical, atât pentru perioada internăruii, cât și pentru perioada externării.

Medicul de familie eliberează certificat de concediu medical pentru izolare, în următoarele situații:

Deciziile de izolare eliberate de direcțiile de sănătate publică sunt transmise medicului curnat doar în situația în care persoanele infectate cu virusul SARS –CoV2 refuză izolarea. În celelalte situații, nu este necesară decizia de izolare pentru eliberarea certificatului de concediu medical pentru izolare.